top of page

Så vet du att det är dags för en re-branding

Uppdaterat: 5 nov. 2023

Ibland kan det vara svårt att veta när det är dags för en förändring. Som egenföretagare går våra hjärnor ständigt på högvarv och i vissa perioder kör man bara på. Driver du eget företag och är osäker på hur man vet att det är dags för att fräscha upp den visuella identiteten? Då är detta inlägget för dig! Fortsätt läsa.


Så vet du att det är dags för en re-branding

De flesta som startar eget brukar i början, förståeligt nog, inte ha mycket pengar/kapital att röra sig med och därför är det många som försöker göra allt själva, inklusive designjobbet. På grund av detta, blir ofta det visuella lidande eftersom mycket annat prioriteras högre (såsom bokföring, prenumerationer och andra inköp som man kanske måste göra i början).


Känner du igen dig? Ingen fara. Det är aldrig för sent att ta tag i det och göra en så kallad "re-branding"!


Varumärkesdesign
Vad är en re-branding?

En re-branding innebär att man (ofta med hjälp av en expert) ser över den nuvarande visuella identiteten och allt visuellt kring varumärket för att sedan göra om detta, fast då 1000 gånger bättre! Stora och välkända varumärken genomgår vanligtvis en re-branding regelbundet, dels för att hänga med i samhällets och marknadens utveckling, men även för att det är nödvändigt.


Att regelbundet se över det visuella kring ens varumärke är otroligt viktigt eftersom det är en stor del av varumärkesstrategin. [Vill du veta mer om vad en varumärkesstrategi är, klicka här].


Syftet med en re-branding är alltså att ge den visuella identiteten ett lyft och (oftast i samma veva) ta en titt på andra saker kring varumärket som kan förbättras/förändras.Så vet du att det är hög tid för en re-branding
  • Du kämpar med att attrahera rätt kunder och du upplever att det är svårt eftersom det visuella kring ditt varumärke inte talar rätt språk.

  • Du försöker få det visuella att se enhetligt och proffsigt ut men det blir aldrig så bra som du önskar.

  • Ditt varumärke står inte ut från mängden och framstår som lite amatörmässigt i jämförelse med konkurrenterna.

  • Det visuella kring ditt varumärke stämmer inte överens med din nuvarande vision eftersom känslan kring det är fel.

  • Det visuella kring ditt varumärke förmedlar inte kvalitén på dina tjänster/produkter och hindrar dig från att ta så mycket betalt som du tycker att du förtjänar.

  • När du startade ditt företag gjorde du det visuella själv för att spara pengar och få det överstökat, men företaget växer och nu känner du att det är dags för det visuella att få sig en uppgradering.


Citat om varumärkesdesign

Dags för en re-branding? Jag kan hjälpa dig med allt från konsultation och kreativ rådgivning till varumärkesstrategi och utformning av en ny (och bättre) visuell identitet! Kontakta mig via min hemsida så tar vi det därifrån.

Comments


bottom of page