top of page

Vad är en grafisk profil/manual?

Uppdaterat: 11 mars

Vad är egentligen en grafisk profil/manual och vad fyller den för syfte? I detta inlägget besvarar jag dessa frågor samt förklarar varför alla företagare borde ha en. Fortsätt läsa!


Några sidor ur en grafisk profil/manual

Vad är en grafisk profil?

En grafisk profil (som även ibland kallas grafisk manual) är ett dokument som kan bestå av allt från 2 till 30+ sidor beroende på företagets behov och storlek. Man kan säga att det är en hjälpsam guide som samlar allt viktigt kring varumärket på ett och samma ställe.


Vad innehåller en grafisk profil?

En grafisk profil innehåller en överblick av varumärkets visuella identitet (den primära logotypen, logotypvarianter, färgpaletten, typografin samt eventuella övriga grafiska element såsom mönster, symboler, illustrationer, bilder etc). Den innehåller även tydliga riktlinjer kring användningen och hanteringen av den visuella identiteten. Exempel på detta kan vara hur man ska använda logotypvarianterna (mot vilken bakgrund etc) eller hur färgerna ska användas. En grafisk profil kan även innehålla en introduktion av företaget och varumärket (bakgrund, mål/vision, värderingar etc).Grafisk profil/grafisk manual


Vad är syftet med den då?

En grafisk profil är ett hjälpsamt verktyg som kan hjälpa dig som företagare att upprätthålla ett konsekvent och enhetligt visuellt uttryck för ditt varumärke. Den ger dig även struktur, tydlighet och vägledning när du skapar grafiskt material för dina sociala medier och marknadsföring.


Hur skaffar jag en grafisk profil?

Det allra bästa sättet är att anlita/ta hjälp av en professionell grafisk designer eller varumärkesdesigner! Jag erbjuder mina kunder en helhetslösning där vi tillsammans tar fram en genomtänkt varumärkesstrategi och sedan en unik visuell identitet som baseras på strategin. Och i alla mina paket ingår det en grafisk profil!


 

Är du kvinnlig företagare och vill ha min hjälp med att stärka ditt varumärke? Tveka inte att höra av dig! Kontakta mig via min hemsida så pratar vi. Du får ha det så bra så länge! ♡
Comments


bottom of page