top of page

Attrahera rätt kunder med en genomtänkt visuell identitet

Uppdaterat: 5 nov. 2023

Det allra första vi lägger märke till, oavsett vad det gäller, är det vi ser. Med andra ord, det visuella. På grund av detta, är det superviktigt att ditt varumärke har en visuell identitet som förmedlar rätt känsla och som tilltalar din målgrupp. I detta inlägget förklarar jag hur du med hjälp av en genomtänkt visuell identitet, lättare når ut till och attraherar dina drömkunder. Fortsätt läsa!


Några sidor ur en grafisk profil/manual

Vad är en visuell identitet?
Vad är en visuell identitet?

Detta kanske inte är självklart för alla så därför tänkte jag ge en kort förklaring innan vi hoppar in i inlägget!


Alla varumärken har en egen visuell identitet. Detta inkluderar allt från logotyper, färger och typsnitt till annat visuellt material såsom bilder/foton, symboler och illustrationer. Med andra ord, allt visuellt kring varumärket är en del av den visuella identiteten.


De 7 första sekunderna

Forskning visar att de flesta människor skapar sitt första intryck av en annan person inom 7 sekunder. Visste du detta? Denna statistik rör visserligen människa till människa men jag vill hävda att det även kan appliceras på hur snabbt vi skapar oss ett första intryck av ett varumärke.


Det första intrycket

Vad är det första intrycket man får av ditt varumärke? Känns det professionellt eller känns det amatörmässigt? När man besöker din hemsida och/eller sociala medier, är det då tydligt baserat på det visuella, vad ditt varumärke erbjuder samt vem det är till för?Tilltalas målgruppen?

Är ditt varumärkes visuella identitet baserad på vad som tilltalar målgruppen? Allt från inlägg på sociala medier, logotyper, färger & typografi till allt visuellt material på hemsidan och marknadsföringsmaterial, bidrar till bilden av ditt varumärke och hur det uppfattas. På grund av detta, är det otroligt viktigt att ditt varumärkes visuella identitet är baserad på en genomtänkt strategi så att den faktiskt hjälper dig att nå ut till rätt kunder, dvs de som har nytta av och är villiga att betala för dina tjänster och/eller produkter!


Vinn dina potentiella kunders förtroende

För att vi ska besluta oss för att köpa något, oavsett vad det rör sig om, måste de flesta av oss ha förtroende för varumärket i fråga. En genomtänkt visuell identitet som är enhetlig och som ser professionell ut, gör det lättare för dig att vinna målgruppens/dina potentiella kunders förtroende.


Varför är förtroende så viktigt då? Ingen vill ju känna sig blåst så många drar sig för att köpa saker av ett varumärke som ser ut att vara lite skumt, som inte verkar ha koll och/eller som framstår som nybörjare/amatörer inom sin bransch och nisch. Jag menar inte att en genomtänkt visuell identitet garanterat kommer ge dig kunder, men den i kombination med effektiv marknadsföring, ger dig definitivt de bästa möjliga förutsättningarna!


Förändring är bra

En bra visuell identitet utvecklas tillsammans med ditt varumärke så var inte orolig över att du måste få allt rätt från början. Många varumärken genomgår någon gång en så kallad "re-branding", vilket innebär att man gör ändringar i den visuella identiteten eller gör om den helt. På så vis ser man till att både strategin bakom och det visuella hänger med i takt med att samhället, marknaden och målgruppens beteende förändras.


 

Är du kvinnlig företagare och vill ha min hjälp med att stärka ditt varumärke? Jag kan hjälpa dig med både utformning av en genomtänkt varumärkesstrategi och en unik visuell identitet! Kontakta mig via min hemsida så pratar vi.Comments


bottom of page