top of page

Gratis foton & typsnitt du kan använda i kommersiellt syfte

Uppdaterat: 14 apr. 2023

Något många glömmer men som är viktigt att tänka på när man frilansar eller driver eget företag är att se till att typsnitt och foton man använder för att skapa innehåll till exempelvis företagets hemsida och sociala medier är okej att använda i kommersiellt syfte. Många typsnitt och foton är copyright skyddade och kanske bara är okej att använda för personligt bruk. Här listar jag hemsidor och appar där du enkelt kan hitta både typsnitt och foton som går bra att använda i kommersiellt syfte!Fontesk – Typsnitt

På denna hemsidan kan du hitta många snygga typsnitt som du fritt kan använda! Tryck på "All fonts" för att komma till sökrutan och kom ihåg att kryssa i "Free for commercial use" boxen (se bild):


Google fonts – Typsnitt

Alla Google fonts typsnitt går under "Open source" licensen vilket innebär att du fritt kan använda dem i kommersiellt syfte!


Unsplash – Foton

Unsplash är super då den finns både som hemsida och app! Här hittar du ett stort utbud av proffsiga högupplösta foton som du fritt kan använda till dina kommersiella projekt!


Pexels – Foton

På Pexels hemsida hittar du, precis som på Unsplash, massvis av proffsiga högupplösta foton som du fritt kan använda till dina kommersiella projekt!


 

Det var allt för mig denna gången! Jag hoppas att du får nytta av dessa länkarna i dina kommande projekt! Dela jättegärna detta inlägget med andra som du tror hade uppskattat det! Ha det bra så länge!

Comments


bottom of page