top of page

En guide till att kombinera typsnitt

Typografi är en stor del av visuell design och vilka typsnitt man väljer är verkligen avgörande för designens utseende, tydligheten och intrycket man får av den. I denna guiden ger jag dig 5 hjälpsamma tips för hur du bör tänka kring ditt val av typsnitt. Fortsätt läsa!


01/ Skapa kontrast

Kombinera olika stilar för att skapa kontrast. Standard är att man väljer ett mer vågat/dekorativt typsnitt för rubriker och ett simpelt och lättläst för brödtext.


Ett uppslag från tidningen Vogue
02/ Begränsa antalet

Använd inte för många olika typsnitt, då ser det lätt rörigt och oprofessionellt ut. Håll dig alltid till 2-3 olika typsnitt. Mer är inte = Bättre!


03/ En klassisk kombo

Att kombinera ett Serif-typsnitt med ett Sans Serif-typsnitt är nästan alltid ett säkert kort som ger ett klassiskt och tidlöst utseende.04/ Variera med olika vikter

Vissa typsnitt inkluderar olika vikter som kan användas för att få in variation, betona specifika ord/meningar/områden samt för att skapa en tydlig hierarki.05/ Tänk på tydligheten

När du väljer typsnitt, se till att de går att läsa/tyda utan att man behöver anstränga sig. Även typsnitt som ska användas för större rubriker ska kunna gå att läsa. Vad är meningen annars lixom?


 

Det var allt för denna gången! Är du kvinnlig företagare och vill ha min hjälp med att utforma en genomtänkt varumärkesstrategi + en unik visuell identitet? Fyll i kontaktformuläret på min hemsida så pratar vi.


Du får ha det så bra så länge! ♡

Comments


bottom of page